tirsdag 18. mars 2014

Skuldervesker i lappestil.

I helga ble det litt tid til symaskina og syrommet. Dette skulle egentlig bli en lang løper i svart og gult/rødt til jul. I stedet ble det to skuldervesker. Jeg har sagt det før, innfallsmetoden er upåklagelig, passer meg perfekt. Noen som har hørt" veien blir til mens man går". Et passende utsagt i min verden. Er ikke særlig flink til å gå rett fram, mange side veier lurer og jeg er nysgjerrig nok til å ta disse små avstikkerne. Ikke alltid med like heldig utfall. Thi hi hi.


Men synes selv veskene ble akkurat passe fine. Med glidelås og lang skulderreim for å henge over skulderen.


Nå som vi fikk dette lille fjonet med snø, ble det fint å ta bilder ute. Sola varmet litt i dag og jeg måtte stå litt på altanen og kjenne på følelsen. Blir glad langt inne i sjela.


 Nå som det er lyst og trivelig, kommer arbeidslysten også sigende.  Har sååå mange prosjekt, blir godt å komme i gang. Skal bestille noen nye stoffer fra "Stoff og Stil" også. Og mangler jeg masse sy tilbehør, da er det supert å kunne bestille på nettet. 


fredag 14. mars 2014

Fugleputene er sydd.

Jeg har lenge tenkt å sy såkalte fugleputer. Synes det er fine og minner om vår, sommer, sol og fuglekvitter såklart. Nå har det seg sånn at Stine ønsket seg to nye putetrekk og da var det så enkelt å sy disse til henne. De gikk i posten og dagen etter kom det takkemelding og smilefjes, så de hadde heldigvis falt i smak. Som vanlig ble putene sydd etter innfallsmetoden.

Sydde først sammen stoffene som skulle bli selve putetrekket, deretter klippet jeg ut fugler i alle fasonger i forskjellige stoffer. Alle stoffene til fugler var strøket fast med Hifix (limpapir) slik at de ble enkle når jeg skulle sy dem fast til underlaget.
 
 


 Deretter ble fuglene sydd fast med sikksakk søm.  Her ble det også sydd i glidelås slik at de er enkle å ta av for å vaskes.
 
I morgen er det lørdag og fridag. Skal nyte helga med late timer enten på syrommet eller på sofaen, kos begge deler. (SMILEFJES)
 
 

tirsdag 11. mars 2014

Ho ugleputemor

ble sydd (fødd) i helga.  Hun ser ikke særlig blid ut. Den nederste ble sydd først, men måtte sy i knapper til øyne da jeg syntes den nesten fikk et ufordragelig utseende thi hihi. Den er solgt og jeg håper den får et godt og uglete liv. Når jeg syr den er målene ca 40x40 cm uten ørene. Bruker en innleggspute og putter vattfyll i ørene . Den er så enkel å sy at selv far klarer det. Syr i glidelås så den kan vaskes etter behov. Fant noe lignende på en nettside så ideen er ikke min alene.
 
 
Ho uglemor i tre er dreiet av min pappa og malt av mamma. Er så fin og jeg er så glad i den. Når pappa er borte er det ekstra artig å eie den.
Denne ugleputa er flyttet til Sverige, den passer huset vårt i Tåsjø. Denne er 60x60 og er superfin å ligge på ved peisen når det er kaldt.
 
Grytelapper i uglestil.
 For ikke å glemme denne toilettveska. Sydde flere slike men alle er solgt.
 
I kveld er det et sabla regnvær. Da er det godt å ta fram strikkinga og nyte noen timer foran TV. I morgen er en ny dag og nye muligheter. Husk å Se opp for lykketyvene.
 
 
 
 
 
 

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...