søndag 26. mai 2013

Hei igjen

Mai har nesten bare forsvunnet i det blå. Etter dagesvis med kaldt vårvær dro vi til Kreta for en liten oppvarming. Var det i en uke med litt skiftenede vær - kunne vært flere dager på stranda. Vi var litt uheldige med været.
Men da vi kom hjem ble det bråsommer... opptil 33 gr i skyggen på Hovin og den 17 mai og pinsedager i herlige varmdager.
Tatt i Agia Marina utenfor hotellet vi skal bo på i August.
Kreta har så bra veier at en kan bli misunderlig med tanke på veistandaren mange steder i Norge.


Så ble det 17 på Hovin med alle tre barnebarna.En nydelig dag i solskinn og varme.



tirsdag 7. mai 2013

Dukkeklær

Endelig er alle dukkeklærne som Margit bestilte ferdigsydd. Lenge siden jeg sydde dukkelær sist og jeg fant ut at det var kjempe moro. Tar ikke allverdens tid og resultatet blir nesten som forventet hver gang.
Camilla til Myrla er modell hver gang. Hun er en såkalt baby born dukke og alle klærne jeg syr passer til henne.
.
 
En skikkelig utedress må alle dukkene som bor her oppe i nord ha.
Pysjamas og en topp og bukse. Dette er sydd av små rester og det er veldig greit å ha en restekurv å ta av.
Så nå er pakken sendt av gårde til ho Margit ved Bergen og håpa ho blir fornøyd.
 

fredag 3. mai 2013

Stoff og stil

Forrige helg var jeg og familien i Trondheim på besøk hos Tim og Stine og småjentene. Heldig som jeg var kjørte Stine ned på Stoff og Stil og jeg nidkoste meg der en hel time. Kjøpte stoff til nye puter som jeg sydde på mandag. Så flott med nye farger i sofaen og duse pastellfarger er bare så lekre. jeg fikk handle ganske mye stoffer og mere som er sydd ferdig, kommer etterhvert.
 
Myrla hadde ryddet i lekene og det ble to store plastposer med leker til Saga og Era. Se uttrykket i ansiktet til Saga, tydelig veldig fornøyd. 
 
Era snart 2 år er ivrig vaffelspiser.
Myrla stekte vaffler til oss alle på mårningen. Med god hjelp av to små prinsesser, ble det riktig så deilig frokost på Hovin Castle.
.
\
 
 


onsdag 1. mai 2013

Forklekjoler sydd av gamle dynetrekk.

Gamle dynetrekk er vasket mange mange ganger og er alldeles supre til bareklær. De er myke og ferdig krympet for å si det sånn. Fra forgangen tid hadde vi mange i barndomsheimen min som jeg hentet, vasket og klippet ferdig. Det tok litt tid før jeg gjorde dem helt ferdige,men i dag ble siste knappen sydd i.
Desverre gjorde jeg ikke som mange andre gjør, syr i knapp på  begge sidene slik at kjolen kan brukes på begge sider. Ikke for sent da. Hadde bare så lite knapper som passet. 
'
Var innom Stoff og Stil sist helg da vi var i Trondheim, men ble så overveldet og revet med av alle stoffene så  å kjøpe knapper var det siste jeg tenkte på.  Ellers kunne jeg tenkt meg en hel dag på Stoff og Stil. Himmel for en herlig dag det ville blitt.....

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...