søndag 30. desember 2012

Ulveputer

Disse ble en av julegavene til jentene i familien. Da Stoff og Stils katalog kom i høst med stoff med ulvemotiv var jeg snar til å bestille. Synes de var helt unike. Skal sy en til meg selv etter jul og ta med til sommerhuset i Sverige.Størrelsen ble 60x60 og jeg måtte kjøpe to innerputer for at de skulle bli faste og fine og for at motivet skulle komme til sin rett. 
Er spent på om Stoff og Stil overrasker med nye dyremotiv i den nye vårkatalogen. Synes fotoprint gir et nydelig resultat.

Dette er ikke fotoprint akkurat, men såkalt gjenbruk. Klippet ut av en genser Maria skulle kaste. Nå henger den i glass og ramme i syrommet mitt. Et ansiktsuttrykk til å bli i godt humør av.


Juledager.

En molefonken flaskenisse gjemmer seg under julestjerna. Strikket og tovet i fjord.
Tennbrikettetrekkene jeg lagde i julegave.
Må bare innrømme at det har vært liten tid til blogging i det siste. I tillegg er pc min ganske sliten og oppfører seg ikke alltid som JEG vil. Fram mot jul har det vært ganske hektisk. Blir ofte sånn når jeg venter til i siste liten med enkelte prosjekt som skal bli julegave. Hadde lenge planlagt å sy trekk til tennbrikkettebokser å gi i julegave. Hadde ikke mønster så det ble utsatt til i siste liten faktisk. Ble heller ikke helt fornøyd med syjobben min. Jeg printet ut bilde av mottakerene på Pc-en  som jeg strauk fast. Problemet ble egentlig å få til en fin bunn. Fant ut i etterkant at jeg skulle ha sydd løpegang med strikk i, men men man lærer av sine feil.
 Jeg hadde alle barnebarn samlet hjemme i jula til stor glede og fornøyelse.
Som bildet viser var det ikke alle som var like glade i ny lue sine.... hahahahah. Småjentenes mamma Stine hadde heklet luer til oss alle i familien og de var kjempe fine.


 
Juledagene har gått utrolig fort.  Vi har hatt omgangsyke i familien og det har satt sitt preg både på julemat og selskapeligheter.  2. juledag hadde vi familiemiddag. Her er minstemann med Yvonne. Han heter Oskar og kommer fra Litauen og er snart 5 mnd.



I morgen er sistedagen i år. Gledes over å bjynne på et helt nytt år.

lørdag 15. desember 2012

Siste innspurten.

Det har vært ganske travelt de siste ukene.
Tror symaskina mi trenger en hvil. Den ser helt gåen ut der den står i halvmørkret i kjelleren. Den siste måneden har den vært flittig i bruk.  Sist søndag var jeg med på julemesse og måtte ta en liten innspurt noen dager før.Jeg solgte over allforventning. Bordet mitt var nesten tomt på slutten av dagen.
Disse veskene har jeg sydd på bestilling til en kollega på jobb, Håper de som får disse i julegave blir fornøyd. Etter ønske ble veskene foret og dekorert i knallfarger,
Sydde en ny juleløper til meg selv, men den ble jammen solgt. Derfor får jeg heller sy en annen til meg selv til neste jul.
I dag har jeg begynt pyntingen til jul. I morgen skal vi i skogen å hugge juletre. Er litt tidlig ute i år med julepyntinga, men tenker hvert år hvor deilig det ville vært å hatt noen dager bare å nyte før julehelga. Får se om jeg ikke får det til iår. Det gledes.

søndag 2. desember 2012

I. søndag i advent.

Her er Helgelandsbildet mitt. Kanskje ikke rette årstiden å vise dette, men sånn er det vi drømmer om at det skal være om sommeren. Nå er det faktisk ikke alltid sånn. Det vil si vi har hatt 2 uker med drømmevær her, men dog ... det er kaaaldt. Men nydelige dager og ikke minst vakre solnedganger på vinterhimmel. Måken har jeg tegnet fra et ukeblad og aplikert på. Som jag har sagt tidligere hater jeg måker, men he he , de være greie på en stoffbit.
 Det siste på syfronten er disse nåleputene. Nå som vi nesten ikke har dagslys, prøvde jeg å ta bilder ute idag. men syntes ikke fargene kom helt til sin rett.



Å fotografere lillafarger er umulig. Alt blir blått. Dette er to adventsløpere i lilla, men ser ikke sånn ut i virkeligheten som på bildet desverre.

Jeg har fått opp julegardinene idag. Hentet ned adventslys og  litt julepynt fra loftet, så noe er i rute..
Har også vasket rundt på badet, loftgangen og  yttergangen. Mannen i huset har hengt opp lys ute og inne i alle fasonger og farger....Og så er pepperkakehuset ferdig ,takket være disse flinke jentene fra Hovin.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...