onsdag 31. oktober 2012

Hurra, hei og hopp

Det er bare å innrømme det, akkurat nå er symaskina min beste venn. Jeg koser meg på syrommet hver kveld og timene raser av sted. Jeg har meldt meg på ei julemesse i desember og da må en jo ha et lite lager. 


Akkurat nå er det grytelappenes tur. Prøver å variere litt med farger og mønster, men det er ikke alltid det lykkes helt.
Kjøpte dette stoffet på Stoff og Stil i høst. Jeg syntes det så finere ut i katalogen faktisk. Bunnfarger er snarere gråhvit og virker nesten skitten. Likevel må jeg sy noe av det. Så det ble et penal og ei lita veske i samme stil.

Uansett kan de brukes til alt mulig. Det er bare fantasien som rårKjøpte disse artige koppene i Sverige siste  gang vi var det. Røde med hvite prikker er de supre julekopper. Så jeg sydde en koppveske  som har plass til koppen og enda til litt proviant.Her er det full vinter for tiden. Snøen kom uventet og attpåtil ble den liggende.... Alle sommertingene våre er ute enda. Krukkene er sikkert frosset og. Sykkelsen min har snø over hele seg. Ønske for dagene framover er mildvær og lett regn.
 
Det kommer flere innlegg om det jeg syr i neste blogg,  Ha en flotte dag alle sammen.

mandag 22. oktober 2012

Vi har vært i Sverige og ordnet litt før vinteren setter inn.  Hadde noen nydelige dager i Kyrktåsjø forrige uke.  Vi hadde fått to store sekker med ved som måtte i hus.
Etterpå ble det handleturer til Strømsund. Her er Yvonne i handlemodus.
Jeg kjøpte to kjoler og litt julegaver.
Måtte ta bilde av veden for å vise Petter hvor flink vi hadde vært.  Sist helga har gått som en røyk. Har tilogmed fått inn nye vinduer på syrommet mitt og er kjæmpe fornøyd. Bilder kommer senere. For tiden er Tim og jentene hjemme og det er herlig med alle 3 barnebarna .

onsdag 3. oktober 2012

SOMMERVESKE

Disse type veske har jeg sydd mange av og historien gjentar seg. Mønsteret er enkelt og lett og disse modellene holder seg like fine. Rommelig ikke minst i og med at det er sydd som en sylinder med rund bunn. Har sydd en i høstfarger også.
HER ER LILLE OSKAR.

En ferie i Sverige er over.

Hekken ble klippet og utsikten ble super.
 
Det er veldig lenge siden jeg har skrevet på bloggen min. Har hatt laaang ferie i år og vært 14 dager i på Kreta først. Vi har hatt siste del av ferien i Sverige i huset vårt. Nydelige late dager med besøk fra Trondheim. Hekken ble klippet med fantastisk hjelp fra Tim og Stine. Nå kan vi absolutt nyte utsikten over Tåsjøn til fulle. 
Litt bærplukking ble det også. Fant 10 l tyttebær og det er akkurat nok for oss to. Når vi drar tilbake før vinteren, må vi stable veden.


Bestemors hjerteknusere lille Saga vel 3 år.

og Era 15 mnd.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...