onsdag 22. august 2012

FARGERIK SOMMERDUK

så ble det litt sydd i sommer også. Trodde vi skullle få en superduper sommer med dager ute i sola, men der tok vi feil. Noen fine dager har vi hatt nå i høst, men det blir ikke det samme.
Det er en uke til vi reiser til Kreta, Gleder meg.
Sommerklærne er tatt fram... og lagt i kofferten. Noe nytt, noe fått av Yvonne og litt fra i fjord. Trenger ikke så mye klær forhåpentligvis. Bikinien skal bli mest brukt tenker jeg.

torsdag 16. august 2012

Sommerduk i duse farger.


Vi har hatt 2 dager med tåke her på Helgelandskysten. Da er det absolutt "syvær". Resultatet ble en sommerløper i duse farger. Kanskje litt blass etter min mening (som elsker fager) men pen likevel på sin måte. Det blomstete stoffet er av en gammel gardin jeg fikk hos mamma da hun ryddet i skapet. Så kjøpte jeg et nytt stoff i Sverige som jeg syntes var så fint. Det som er mest arbeidssomt er å håndsy hele lukkekanten rundt. Men etter å ha prøvd alle andre muligheter med symaskina, fant jeg ut det blir penest med håndsøm uansett.Nå er det akkurat 2 uker til vi sitter på Kreta og nyter ferien. Det gledes...


onsdag 8. august 2012

Penaler

Jo, nå er tiden inne for å finne fram penal og skolesekk. Disse to skolefri måndene har fløyet. I går ble disse to sydd av et stoff med hester på som jeg har hatt liggende lenge i stoffhylla mi.
Antar Myrla får det ene til skola begynner, jenter og hester er magisk.

Denne sommerfuglen ble kjøpt på Kreta i fjord.
Vi har kald vind og litt, litt sol idag. Graderstokken taler for seg.

torsdag 2. august 2012

Grytekluter i rosa modus.

Nok et par  grytekluter med en "toutch " av rosa.
Må av og til ta meg i det, men det vises at rosa er en farge jeg liker.
 Har kjøpt stoffet med kaffe-motiv i Sverige i sommer. Med brun ramme rundt kom rosafargen godt frem.

onsdag 1. august 2012

Min første ugle.

Dagene er gråe og regntunge fortsatt.  Dette er sommeren som ble borte før vi helt skjønte alvoret. Vi håpet det skulle bli bedre, men etterhvert ble det bare verre og verre.
Men aldri er det så galt at det ikke er godt for noe. Dette er det beste været å sitte inne å sy i. Gledes over at jeg har et stort syrom. Jeg har sydd mine første ugler... Lagde først en tegning etter et bilde jeg hadde sett av en grytelapp. Sånn ble resultatet. Sydde to toalettmapper i går. Er ikke helt ferdig, men syntes de ble forbausende fine.
Planlegger flere med dette mønsret. Det tok litt tid og litt feiling og prøving, men veldig artig å sy.

og her er mitt motto for dagene som kommer. Fikk dette skiltet hos Maria og Raymond for ei tid tilbake.  Blir glad inni meg.

Og så er det disse super jenten vi har hatt her på ferie i 3 uker. Ble så tomt da de reiste tilbake til Hovin.
 Saga og Era 3 og 1 år gamle.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...