tirsdag 27. september 2011

Grytekluter sydd i tabelettrus

I dag har jeg grusom tannpine og venter på å få komme til tannlegen. Desverre kom jeg meg ikke på jobb i dag. Har sovet lite i natt og veien til besluttningen om tannlegen var kort.
Heldigvis fikk jeg time, det er ikke en selvfølge her på stedet.
Så er det ventetiden da... jeg tok Ibux og da de verste smertenen hadde gitt seg, ble symaskina min eneste trøst.
Sydde et par grytekluter i rasende tempo og resultatet ble dette. Ikke akkurat de mest populære fargene, men dem sto i stil med tabelettrus faktisk.
Kjøpte dette vakre skiltet med krok på Europris i går. Syntes de var nydelige. I tillegg det brettet som gryteklutene ligge på. Av og til forbauser Europris med flotte til til en overkommelig pris.
Lignenede produkter har skyhøye priser dersom de kjøpes på nettbutikker eller "ting og tang" butikker.
Kanskje det er på tide å begynne å kjøpe julegaver også. Jeg samler litt gjennom hele året, men nå inneholder eska mi mye som ikke passer til noen.

Har planer om å sy en del, med det første. Blir som regel liten tid når julen nærmer seg. Ha en julefri uke.

mandag 19. september 2011

4 Toalettvesker er ferdige

Vi har skikkelig landvinnsrokk idag og nå blåser løvet av trærne og høsten gjør virkelig sitt inntog. I morrest i 6 tiden da jeg dro på jobb var himmelen i øst farget rosa.
De så ut til å bli en fargerik dag. Nå er sola borte og regn fra sørvest ventes....
Jeg har sydd siste sømmen på 4 toilettmapper i ettermiddag. Noen blir julegaver og andre blir solgt.
Syr i en størrelse som rommer både shampoflasker og hårspraybokser. Dette artige stoffet fant jeg i en stoffbutikk i Sverige.
Blir sikkert en visitt inn der neste gang jeg er i Sverige.  Oppdaget imidlertid at strikkegarn er mye dyrere i Sverige. Så neste gang tar jeg helt sikkert med garn hjemmefra.

fredag 16. september 2011

Ett kupp.

Da jeg var i Sverige sist, var jeg så heldig å komme over et kupp. Fant disse bildene(plansjene) på en loppis. Fikk dem for 20 kr stykket.  Jeg ble kjempe glad. Husker disse fra jeg gikk på folkeskolen for 50 år siden...Jeg husker jeg syntes det var så trist med fortellingen om Moses som ble lagt i en stråkurv og sendt av gårde på Nilen..

Bildet av Jesus, er det samme som er altertavle i den kirka hvor jeg ble døpt og konfirmert.
Måtte bare kjøpe det også.

En nydelig solnedgang en kveld vi var i Sverige. Huset vi kjøpte ligger like ved denne idylliske plassen.

Siden jeg hører til Apefamelien,  må lille Julius også være med. Klippet ut av en DollarStore plast pose og limt opp på skapdøra på kjøkkenet.

mandag 12. september 2011

14 dager på Kreta

Jeg og familien har vært 14 dager på Kreta, nærmere bestemt Platanias. Dette er utsikten fra Hotellet. Var heldige og bodde like ved stranden på et hotell som heter Alkionides. Vi fikk kjempe fin leilighet med hems og eget soverom. Trivelig strandbar og et akkurat passe svømmebasseng. Å bo i Platanias er noe helt annet enn å bo i små fiskebyer som vi har gjort de fleste gangene vi har vært i Hellas. En kommer liksom ikke helt inn i det greske samfunnet. Det er bare turister og ei dansk dame som bodde der fast, sa at hele Platanias var en spøkelsesby om vinteren. Ganske vilt i grunnen. Det jeg egentlig savnet var litt mere gresk musikk og litt flere grekere i gatene.

Om kveldene var det herlig å sitte på altanen. Vi bodde i 3 etasje og hadde det ganske luftig.
Kunne ikke unngå å legge merke til denne menyen på et spisested.....



Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...