fredag 29. juli 2011

Lørdagsmorgen og vi venter på sol. Har hatt dager med lave tåkeskyer og når man vet at bakom skyene... skinner sola, skulle man ønske en stor vifte som kunne blåst himmelen klar og latt sola komme fram. Dette er den berømte Helgelandssommeren. Det melder sol og fin vær, men dog..
Ca 3 km herfra finnes denne stranda. Vi var der forleden, men det var kaldt og nordvind.

Men Saga på 2 år syntes ikke det. Glad og fornøyd vasset hun ut.
Stine fikk prøvd kanopadling til sin store fornøyelse.

Det er langgrunt og et egnet sted for den som vil lære padling. Jeg syntes bare vannet var alt for kaldt til å resikere å plumpe uti.

Mitt loppis funn er ferdigmalt

Jeg ble den heldige eier av denne "loppisen". sist vi var i Sverige. Nå har jeg malt den hvit og synes den ble skikkelig flott.
Denne hvite vegglysestaken fant jeg på loppis til 35 kroner. Synes den er flott med speil og allting.

Opp i all elendigheten som skjedde i Oslo og på Utøya,, har symaskina fått hvilt seg den siste uka. Det har vært så trist og alle nyhetene på Tv og radio har nok merket mange av oss både på godt og vont. Det har vært tunge dager med mange ubesvarte spørsmål. Har hatt mange tanker til alle etterlatte ikke minst. Det finnes ikke ord.
 I går gikk jeg likevel ned på syrommet og sydde denne lille løperen. Måtte ta skikkelige glad farger i bruk. Livet går videre selvom alle ikke helt vet hvordan.

torsdag 21. juli 2011

PC veske til Bente

 Bente, en god kollega på jobben ønsket seg en Pc veske til den nye mini Pc en sin. Hun ønsket den i rosa toner og ville ha den skikkelig feminin.
Da hun attpåtil kom og valgte stoffene selv, var det hele ganske enkelt i utgangspunktet. Likevel ble lommene inni veska ikke helt som jeg mente. Var litt vanskelig å sy skillevegg inni veska, men det gikk på et vis. Hun ville også ha to små lommer for å ha fotoapparat og minnekort i.

Som prikken over "i en" ble det et lite hjerte sydd på den ene siden . Det beste av alt var at hun var strålende fornøyd med resultat.

søndag 17. juli 2011

Loppis fra Sverige.

Når man er på tur i Sverige, er det ikke til å unngå å legge merke til alle "loppis" som dukker opp langs veikanten. Denne gangen intet unntak. Jeg er alltid nyskjerrig, og det ble stopp på hele 4 stykker.

Denne nydelige mokkakoppen ble min for 25 sv. kroner.

En koslig svensk dame spurte meg hvorfor vi ikke hadde sånt i Norge.? Da ble jeg faktisk svar skyldig. Har jammen ikke tenkt over det før.  Jeg falt for denne reklameplakaten i stoff. Skal finne en vegg på garasjeloftet, tror den vil passe best der.
En søt liten mugge ble også med på lasset, kostet 15 sv. kroner.
Men rosinen i pølsa ble denne fine trekista og dette  fine kurvstativet. Ga 100 kr for begge tilsammen. I morgen skal det males hvitt og jeg skal male tekst på både kista og brettene.  Vasket det grundig og lot det tørke i sola idag.
Synes jeg var veldig heldig som fant dem, nesten som de bare sto og ventet på å bli med til Norge. Jeg er alltid på jakt etter litt "utenomdetvanlige"  loppene.

I dag har vi hatt en fin solskinnsdag,og jeg har bare koset meg i sola.  Håper på Maaange slike dager fremover. Det er sommer og da er forventningene alltid til stede.

 Med vennlig hilsen Sølvi Sytroll

tirsdag 12. juli 2011

I en jungel i en hage.

Hagen min er en liten jungel hvor alt får vokse fritt. (ler). men jeg har tatt dette bildet fordi til neste år kan jeg se hvilke planter som må flyttes. Den fine lavendelblomsten min er borte i store stengler og blad.  Må finne en løsning til neste år og plante litt lavere stauder i dette bedet..
Rosentreet mitt er dessverre dekket av hvite fluer. Jeg har ikke sett noe lignende før, men det er tydelig treet ikke trives fordi alle bladene er blasse og dekket av et belegg... huff det så ikke bra ut. Har sprayet med grønnsåpe og vann og håper det hjelper.
Ønsker alle en fin sommerkveld. Vi har 10 gr idag og det er absolutt innevær.

Hilsen Sølvi Sytroll.

søndag 10. juli 2011

Lenge leve gjenbruk

Joda, det er mye rart i kjelleren min enda, skjønt jeg har fått orden på litt mere nå.  Ting er gitt til loppemarkedet og noe er kjørt til barndomshjemmet og selvfølgelig er det kastet noe. Jeg hadde en hel plastkasse med fotorammer i mange fasonger og størrelser.
Gullengler og en messingstake ble med i dragsuget. Så var det bare å ta sprayboksen og male i veg. Uheldigvis kom en enorm regnskur midt i prosessen, men jeg berget det meste i siste liten.


Jeg ble veldig tilfreds med resultatet. Gledes mest over at ting som ellers ville gått i søppla, kan komme til heder og verdighet igjen. Tror ikke alle ser potensiale i gamle avlagte ting.
I morges hadde vi en enkel frokost ute i finværet. Må passe på alle godværsdagene. I morgen er første del av ferien min over og det er 6 arbeidsuker til resten av ferien.
 Ønsker alle en fin kveld.

tirsdag 5. juli 2011

Nye stoffer til teppet mitt.

I går måtte jeg ha nye stoffer til teppet mitt. Endte opp med disse etter mange tankerunder. Det er noe rart med oss som er "stoffgal"... vi tar ut stoffene, legger dem tilbake i hylla, tar dem ut på nytt og snur og vender på dem. Sånn kan vi holde på lenge og jeg følte meg ganske stoffgal i går. Men tilslutt ble dette resultatet. Holder på å sy et teppe i rosatoner og litt turkis.
I hagen begynner rosene å slå ut og jeg gleder meg. Denne er utrolig vakker, men jeg aner ikke navnet på den. Er bare glad den har overlevd den harde vinteren vi har hatt.Når kveldene er som dette på Helgeland, finnes det ikke finere plass. Tror det er dette som gjør at vi holder ut alle dagene med tåke, vind og regn. For dem er det desidert flest av desverre. I dag ligger tåka tykk, men vi har et håp om at den letter utover dagen.

Så ble det et hjerte kjøp også til hjerterommet.
Da jeg var i Sverige sist, kjøpte jeg denne fine treesken med glasslokk. Tenkte den ville være fin å samle alt småtteriet i ,som smykker og hårpynt f.eks.
Disse to rosene dukket også opp i hagen en kveld.
Denne lysestaken har stått i kjelleren i flere år. Som i maledilla jeg er, valgte jeg å spraye den hvit. egentlig er jeg ikke sikker på om den var finere før????

søndag 3. juli 2011

Det var en gang

vi spiste drops av spann, vi spilte grammafon og drakk likør av snerte små glass.
Tobakksreklamen var synlig overalt. Og vi kunne lese oss til om tobakken var god, billig og attpåtil om den var lett....
Sjokoladereklamen var flott og ikke minst var Freia selskapssjokolade tingen. På garasjeloftet har jeg tatt noen bilder i dag, blir nesten skremt når jeg ser alt vi har samlet gjennom årene. Mye er gamle minner og noe er bare skrap, men vi kaster alt for lite etter min mening. Men nå er jo slik at jeg regjerer i kjelleren hvor jeg har syrom, men mannen i huset liksom har oversikten i garasjen, loftet innkludert. Likevel er det artig å se hvordan ting var i gamle dager og det ikke minst å se hvordan tiden har forandret seg. Ha en forteffelig kveld.

fredag 1. juli 2011

Turkis veske til Yvonne

Jeg sydde en veskepung til Yvonne i går som jeg lovte å vise dere. Yvonne er ei turkis jente og valget var derfor ganske lett. Denne er beregnet til å ha i håndveska med alt som flyter rundt. Nå skal saker bli lettere å finne håper jeg.
Har planer om å sy flere slike punger, kanskje er det flere som liker ideen. Når det skal sier så har jeg sydd en til meg selv osm er super å ha i handveska. Samler resepter og andre papirer i den, som det er kjekt å ha med seg over alt. Slipper å ergre seg over å glemt det av hjemme.

Hilsen Sølvi Sytroll.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...