torsdag 30. juni 2011

Sommerferie


Nydelig knaggrekke ble med hjem.

Jeg har 2 ukers sommerferie og bare nyter dagene. I helga var vi i Sverige en "harrytrip". Heldig som vi var med været ble det en riktig så flott tur. Alle innsjøene i Sverige og nydelig solnedgang, gir mange fine foto objekt.Som å ligge under et stort grantre og se opp på himmelen er også noe man kan gjøre en feriedag.
Eller sitte ved sjøen og bare være til. Når en attpåtil har et lykkelig barnebarn rundt seg, kan ikke livet bli bedre.

Ikke minst er det spennende å gå på DollarStore når en er i Sverige. Måtte bare kjøpe dette nydelige skiltet og knaggrekka til en meget hyggelig pris.  En klokke med blomster ble det også.













I dag er det grått og tåke her, jeg venter på at sola skal komme frem, men det kan nok ta sin tid. Har god tid i dag og det er en herlig følelse. Ikke at det er mangel på prosjekter som skulle vært satt i drift, men litt feriemodus må det være lov å ha.
I morgentimene sydde jeg en veskepung til Yvonne. Hun ønsket en for å ha i håndveska for å samle alle disse tingene som flyter rundt. Skal ta bilde og vise dere senere.

Hilaen Sølvi Sytroll

lørdag 25. juni 2011

En klok morgen

Da jeg sto opp i morges, var jeg innhyllet i en herlig feriefølelse. To ukers ferie kan jammen virke langt sånn første fridagen ihvertfall. Drakk kaffekoppen min og bare kjente på følelsen. I kroken sto imidlertid symaskina mi og tittet skått opp på meg. Den har virkelig fått hvilt seg i det siste.  I og med at jeg var i kjempe godt humør, kunne jeg ikke overse den i dag også.
Skiltet er laget av et juleoppheng som ble kjøpt på Jysk i fjord. Jeg malte det hvitt og med litt spray og skrift ble dette resultatet.

Husket jeg hadde kjøpt et uglestoff da jeg var i Trondheim sist, som skulle bli til en stor pute vi skulle ha på "Hjerterommet". Dette rommet er mitt og Myrlas rom, hvor vi kan se filmer, tegne, lese eller bare kose oss. 
I mitt hus er det også mange "fotballkamper" som mannen må se, og det er godt å trekke seg tilbake i sånne stunder.(Livredd kan man jo også bli av diverse bannskap, rop og tramping som som man blir omgitt av,mens kampen pågår.) Et hjerterom er i all tilfeller godt å ha....
Full av iver ble stoffet hentet og puta sydd. Den ble riktig så fin og jeg følte jeg hadde tatt en klok avgjørelse.

Gleder meg til Myrla får se den, antar hun blir glad.

Været i dag er noe uberegnelig. Litt sol, regn og skyer. Jeg har hengt masse klær til tørk og håper det bedrer seg utover dagen.

onsdag 22. juni 2011

rrBesøk fra Hovin.

Lille Era Madelen 1 måned

 Tim og Stine med Era og Saga

Var så heldig å få besøk av Tim, Stine og barna  noen dager. Været visste seg fra sin beste side og vi bare nøt dagene sammen. Saga er blitt så stor nå som Era er født. Hun prater litt og så.
I slutten av juli kommer de hjem til Sømna for hele 3 uker.
Å være bestemor er "livets dessert" som det heter.  Jeg gleder meg stort over alle krumspring unger finner på. Om en duk blir krøllete eller det veltes et glass i ny og ne, er det ingen stor katastrofe. Det er så viktig å ta vare på denne tiden når dem er små. Når jeg kan sitte med et barn på fanget, nytes tiden og jeg blir ikke lei av å se på dem.

Ha en fin dag i SommerNorge.Akkurat i dag har vi nordvind og regn her.

tirsdag 14. juni 2011

Ny duk med glafarger.

Måtte bare sy en ny duk i glade farger.
Min mamma har bursdag i morgen. Hun blir 86 år.  Mannen i huset har snekkret dette mini huset i gebursdagsgave til henne. I dag baker jeg så hun skal få en kake også.
Synes det ble så fint og mamma vil bli veldig glad og kan pynte i hagen sin med det..
Vi har en fin dag med sol idag. Tim og familien er hjemme en tur og vi koser oss med småjentene Saga og Era.

lørdag 11. juni 2011

Sommernatt på Helgeland.

Når det er sommernatt , varmt og sola skinner klokken halv 12 på kvelden, sniker jeg og Myrla oss ut av huset og drar til Rodalstranda. Ja vi må jo snike oss, fordi ordentlige bestemødre tar ikke barna ut så seint på kvelden. Men jeg og Myrla har gjort dette før og VI gjør det igjen.
Når sola er i ferd med å gå i havet og vannet er varmt enna etter en varm dag, finnes ikke vakrere sted for oss.
Myrla vasser gjerne selvom jeg synes det er litt for kaldt. Det er liksom sånn at små føtter tåler dette vannet bedre enn vi med bestemorføtter.
Skjell finnes det massevis av, etter ei natt i litt klorvann og litt børsting blir de rene og fine.
Sola er i ferd med å gå ned bak Vegafjellene.


Før vi drar hjem,  hyller vi den nordlanske natten, sola som går i havet og kjenner det er godt å være en ufornuftig bestemor. Like stille som vi kom, lister vi oss hjem.
Myrla bader i badekaret og jeg nyter en stille stund på altanen før vi kryper under dyna.

lørdag 4. juni 2011

 Jeg ønsker meg et sommerhus i Sverige. Akkurat som dette. Langt i de dype skoger, med stillhet og ro, solskinn og lune kvelder.
Med besøk av familien og barnebarn.
Grilling og overnattingsbesøk i annekset.
Latter og dans i sommervær.
 Bading i innsjøen, kunne krype sammen med ei god bok og med slumreteppet rundt meg.
 Drikke vin og høre på radioen,(gjerne svensk).
Å kunne sitte ved innsjøen og høre på fuglene,( myggen finnes ikke i min verden)
Å våkne sammen med barnebarn og steke vafler til frokost.


Her jeg sitter er det nordvest stiv kuling med regn. 8 grader og kaldt. Men det er lov å drømme.
Ha en fin helg.


Klemmer fra Sølvi



Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...