onsdag 25. mai 2011

Vakre lille Era Madelen

Den 14 mai kom lille nydelige Era Madelen til verden. Fordi bestemor (meg) hadde tatt ei ferie uke bestemte Era seg for å komme 4 dager tidligere, derfor var det helt perfekt og jeg kunne tilbringe de første dagen i livet hennes på Hovin sammen med henne og storesøster Saga Victoria.  Snakk om livets mesterverk. Jeg kunne ikke bli mett av bare å se på henne. Bitte liten og så perfekt.

Sutter på tommelen gjør hun også (akkurat som pappan sin da han var baby).

Stolte besteforeldre med våre 3 jenter.


Myrla koste seg med Era og var lykkelig over å få være med bestefar da han kom nedover helga etter.

Storesøster Saga nett fylt 2 år. Hun er veldig opptatt av babyen. Da vi reiste hjem gråt hun sine modige tårer og det var vont å vinke farvel.
Her på Sømna har vi ekte Helgelandsvær idag, regn og vind. Er redd vi får noen sånne dager framover, værmeldinga var ikke særlig lovende. Jeg har så mye jeg skulle gjort ute, men alt blir satt på vent.

Med vennlig hilsen Sølvi.

lørdag 14. mai 2011

Jeg er blitt bestemor

Jeg ble BESTEMOR i går til jente nr 3. Hun skal hete Era og i dag reiser jeg til Trondheim. Gleder meg. Reiser med fly fra Brønnøysund og da blir det rett opp på sykehuset for å beundre babyen. Jeg har ei ferie uke og det ble perfekt "timeing". Jeg har brukt dagen i går til å sy ferdig det jeg skal ha med. Her har jeg vært flink og det er veldig mye gjenbruk. Jeg har sydd senge sett til Saga fra et gammelt dynetrekk jeg fant i heimhusan fra barndomshjemmet mitt. Kjole til Saga av et gammelt sidskjørt. 3 nye tightser av rester jeg hadde liggende.

retrodynetrekk til Saga


Sydd av et sidskjørt




Jeg gjorde genseren til babyen ferdig også i går, alt ble i siste liten.


Viser i samme slengen de "nye" blomsterpottene mine. Kjøpte sølvspray på Europris og sprayet noen gamle. De ble som nye og det kaller jeg et godt gjenbruk. Noen "fugler" fikk samme behandlingen.

Så sydde jeg meg en liten veske igår. Det ble en skikkelig "glaveske", men det må en jo ha når en nettopp er blitt bestemor og attpåtil skal ut å reise. Valgte et stoff i skikkelige neonfarger.
Nå blir jeg borte ei stund fra bloggingen.Så ønsker jeg alle en flott 17.mai og håper sol fra klar himmel.

Med vennlig hilsen sølvi

tirsdag 10. mai 2011

Hoggorm

I dette fine været vi har for tiden, følte jeg det var på tide med en skogtur. Vi har en nydelig natur og mulighetene er mange. I kveld da jeg og en venninne var i skogen, holdt jeg nesten på å tråkke på denne skapningen. Med høye kneløft og hyl, reddet vi oss på et berg med oversikt....






Har ikke møtt hoggorm i skogen før, så dette ga en støkk i meg. Jeg har alltid hatt redsel for orm og tenker ofte på det når jeg er i naturen. Er redd dette kan være et minus når bærsessongen er i gang. 

søndag 8. mai 2011

Soldag på stranda.

Da jeg sto opp i morges, gikk jeg ut på altanen med kaffekoppen og nøt sola og dagen som var i annmars. 18 varmegrader og vindstille. Ikke slike morgener det er flest av her på Helgeland. I hvertfall har jeg bare kosa meg idag og ikke gjort noe særlig fornuftig. Jeg ordnet picnic kurv og dro familien ut på tur. Vi bor like vel en perle med langgrunn strandkant og nydelig natur.





Skikkelig langgrunn og et eldorado for barna.
Til alles forundring fant jeg fram dette pic nic teppet jeg sydde for lenge siden, det har ligget på garasjeloftet og knapt vært i bruk på flere år. Husker det var mye arbeid, men jeg var sååå fornøyd da det var ferdig. Artig å ta det i bruk igjen.




lørdag 7. mai 2011

Gjenbruk.

Jeg er den heldige som har arvet dette bordet, bestemor hadde det i sin tid. Synes det er helt nydelig og det er kjempegammelt.
Det var ganske skjevt og ubrukelig, men mannen min har fikset det i dag.

Denne artige brevholderen har jeg spraylakkert idag og den ble som ny. Var i brun bast før.

Myrla er i konfirmasjon idag. Hun var så fin i bunaden sin. Fikk nesten 17. mai stemning.


Jeg var på kirkegården og pyntet grava til pappa med roser i går.
Med dette ønsker jeg alle mine bloggvenner en flott lørdagskveld.

Med vennlig hilsen Sølvi

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...