onsdag 30. mars 2011

Strikketøy og strikkepinnermappe

For noen uker siden sydde jeg denne mappen for å ha strikketøy i. Sydde etui for strikkepinnene samtidig.
Den er til salgs og det blir sikkert sydd flere av denne varianten etterhvert. Den er ganske stor og rommer et stort strikketøy og garn.


Blant noen stoffbiter, fant jeg denne lille sminkeveska som jeg sydde for flere år siden, passer godt nå som påska står for døra. Husker jeg syntes stoffet var så søtt og jeg måtte bare kjøpe det.
Jeg er stadig på jakt etter stoff med motiv av forskjellig slag. Finnes jo et uendelig utvalg, men her på strøket er det så lite å få kjøpt. Derfor blir det av og til panikk kjøp, dersom jeg ser en stoffbutikk når jeg er ute og reiser.
 Min store fadese hendte i Trondheim for mange år siden. Jeg var lite kjent i byen og dom som jeg var , stoppet jeg en dame på gaten og spurte om hun visste hvor jeg kunne få kjøpt stoff. Damen så ganske forbauset ut,og jeg hørte selv hvor grusomt det hørtes ut. Jeg måtte da forklare at det var tøy/stoff for å sy av, jeg mente. Blir nesten flau bare jeg tenker på det (smiler).

mandag 28. mars 2011

Et hjerte av sølv

På min siste Namsostur kom jeg over dette hjertet. Med nydelig tekst og blankt og fint er det en liten skatt. Tror jeg er svak for hjerter, ser at det begynner å bli en del rundt om i huset mitt etterhvert. Skal henge dette opp når jeg finner et snor som jeg synes passer.

Myrla og ei venninne måtte prøve huskestativet i dag. Tror ungene også venter på vår.


Slik så det ut på altanen da vi sto opp igår. Tror aldri det har vært så mye snø før.
Jeg måkte en sti bort til fuglekassen. Må huske småfuglene, de skal vekke oss hver morgen med sitt glade kvitter når det er vår....
Da jeg gikk forbi snøfresen og så vottene mannen i huset hadde hengt over håndtaket, kunne jeg ikke la være å smile. Selbuvottene jeg strikket i fjord har virkelig fått gjennomgå. Tovet og små er de blitt. Husker bare jeg brukte ganske lang tid med å strikke votter i mønsterstrikk. Godt de er blitt brukt i hvertfall. 

Med vennlig hilsen sølvi

lørdag 26. mars 2011

Vinter som varer og varer.

Akkurat som vi venter på vår, faller snøen tett om dagen. Jeg strikker votter igjen. Trodde ikke det skulle bli flere par i år, men omgivelsene rundt meg gjør at jeg automatisk tenker på vinter og kulde. Disse parene er strikket i Cortina Soft fra Spar Kjøp. Brukte akkurat ett nøste til hver vott. Sydde et hjerte på og så bar det i vaskemaskina. Tovet bare på 30 grader og det var absolutt nok. Blir de ikke brukt i år, havner dem i den store eska  mi og blir eventuell en gave til noen som fryser på hendene til neste vinter. Ull er gull.

torsdag 24. mars 2011

Sydag i uvær.

På denne stormfulle dag har jeg sittet bøyd over symaskina og med nål og tråd og prøvd å sett minst mulig ut av vinduet. Av og til gløtter sola fram, men like snart er det et uvær uten like med vind og snøkov. Slik er det med nordvest kuling. Får håpe det roer seg snart, er lei lei lei. Vil ha regn slik at snøern blir borte, vil begynne å rote i jorda og lage blomsterbed. Rake vekk dødt gress og se at det gror.
Men i påvente av dette, får symaskina gjennomgå. Den er litt skral også for tiden, hopper litt sine egne veier og lager rare sømmer, men jeg gir ikke opp (ler).
Siden påsken nærmer seg, har jeg sydd i gult. Bare en bitteliten pengepung. Er ikke så glad i gult og jeg har ikke mye i mitt hus med den fargen.

Måtte ta to bilder, er så stolt over symerkene jeg har laget og som jeg flittig syr på alt, he he.

Da jeg sydde ferdig vesten, ble det litt stoff til overs, og det ble en liten pung da også.

For lenge siden sydde jeg en pompadur
 som har ligget å ventet på meg. I dag gjorde jeg den ferdig. Myrla vil sikkert ha den, småjenter samler på så mye rart og da er det praktisk med et gjemmested.


Med vennlig hilsen sølvi

tirsdag 22. mars 2011

Jenteveske til Saga

Saga er snart to år og jeg har sydd en veske til henne som jeg sendte i posten idag. Hadde et søtt stoff som bare ventet på å bli til noe.
Jeg har sydd i både knapp og borrelås sånn for sikkerhets skyld og så er den akkurat passe til ei lita frøken.
Mønsteret fant jeg i et gammelt Alt om Håndarbeid fra 80- tallet. Jeg abonnerte på bladet i mange år. Artig å kikke i av og til hvis jeg mangler ideer og tips. Mønstrene på klær er noe utgått på dato, men det er så mange andre symodeller til hus og hjem.
 Kjøpte ei lita bok som ble puttet i veska og en bitte liten sjokolade, for det må være med når en bestemor sender pakke.
Forresten vesten jeg sydde på i forrige uke er endelig ferdig.

Fant en løsning på store armhull her forleden. Synes den ble ganske søt. Fin over ei storskjorte.

Ellers så snør det store snøfiller og det er ikke mye tegn til vår.

 Med vennlig hilsen sølvi

søndag 20. mars 2011

I dag har det absolutt vært en lang og grå søndag. Regnet har høljet ned i hele  dag. Jeg har ikke hatt lyst til å gjøre noen ting. Så vidt jeg orket lage middag. Skulle ha vært på syrommet og sydd, men kroppen har sagt nei. Har strikket litt på en vott og ellers sett tv og rusla rundt i huset. Fant noen bilder fra en  sommer vi var på Holm. Myrla  barbeint og bar overkropp.


Kan ikke si annet enn at disse bildene er til å få håp om at det går mot vår. Ble nesten litt oppstemt av å se dem. Da vi var på Holm igår var det helt andre tilstander med snøslaps og vind.

Her er et skikkelig vårbilde, I sommerkjole og solide vintersko.

Jeg gleder meg til å få gå på fjæra og lete skjell, Prøve vasse i iskaldt vatn og grille pølse  og spise ute.  Ingenting gir så god følelse for meg om sommeren. Vi som bor på Helgeland forventer ikke så mye annet heller, vi vet sånn noenlunde hvordan sommeren blir, men gleder oss til den kommer, ja uten tvil. Dette var noen tanker en regnsfull dag i Mars.

søndag 13. mars 2011

Quiltet veske.

I dag har jeg endelig fått tid til å ta fram symaskina igjen. Egentlig skulle jeg sy meg en vest av stoffet jeg fikk fra Stoff og stil nettopp, men det ble noe rart med armåpningene, så jeg må finne på noe.

Istedet sydde jeg en liten mappe til å ha i håndveska med forskjellig småting i.
Etter å quiltet stoffene sammen, sydde jeg i glidelås. Sårkantene syr jeg skråbånd over slik at stoffet ikke rakner på vrangen og veska blir finere på innsiden.
Slik ble resultatet, synes den ble sånn passe fin, men veldig grei til å oppbevare alt som flyter i håndveksa mi.

I tillegg limte jeg stoff på denne glasslykta som jeg har hatt stående på boden. Hadde et svart gjennomsiktig stoff fra en gardin. Jeg smurte lakklim direkte på glasset og limte stoffet fast. Oppe og nede på lykta avsluttet jeg med en sort kant i strikk. Skal prøve å tenne lys i den i kveld og er litt spent på om det blir den fine effekten som jeg ser for meg. Uansett ble det en liten fornyelse til stua.

fredag 11. mars 2011

Lag navnelapper selv.

En dag kom jeg over et veldig smart tips her fra en annen blogger. Hun hadde laget sine egne navnelapper. Syntes det var kjempesmart og i går fikk jeg endelig prøvd å lage mine egne.
Først måtte jeg lage en prøve på et ark. Jeg skrev navnet jeg ville ha på hele arket,( dette fordi papiret som brukes til å overføre bilder til stoff er ganske dyrt) Så måtte jeg speilvende skriften for å få den riktig når lappene skal strykes på båndet. Alt ialt fikk jeg 78 lapper og var så fornøyd.
Jeg bruker vanlig bendelbånd , klipper ut et navn og legger rettsiden ned og stryker med varmt strykejern til lappen fester seg. Etter på kutter jeg båndet og vips har jeg en navnelapp. Nå gleder jeg med bare til å sy slik at jeg får se resultatet.

torsdag 10. mars 2011

onsdag 9. mars 2011

Verdens minste sokker.

Jeg har strikket små, små sokker til bestemorbabyen som kommer i mai. Tror aldri jeg har strikket så små sokker før. Ønske er at dem skal passe mens babyen er nyfødt. Det blir ofte en del klær som er for store i begynnelsen.   De er strikket i en nydelig lilla farge, men lilla er ikke særlig lett å ta bilder av.

mandag 7. mars 2011

Gjenbruk.

Jeg har en del gamle klær som jeg har gjemt på grunn av fine farger og mye av det passer til å sy dukkeklær.  Dermed ble det en ny prøve forleden. Jeg hadde mønster på en lue som jeg lenge hadde tenkt å prøve. 
Og det blir Myrla som blir prøvekanin. Etter et forsøk ble lua litt liten, men med litt justering på mønsteret  ble det bra. Stoffet er fra en topp Yvonne har hatt.
Denne genseren ble kjøpt i Hellas. Det er et nydelig batikkstoff i bomullstrikot og jeg har gjemt den lenge.


Luene er sydd i dobbelt stoff, så de kan faktisk brukes på begge sider. Det er ellers viktig stoffet har en viss stretch.

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...