søndag 27. februar 2011

Marius over alle.

Da jeg fant dette mønsteret i mine "gjemmer", var saken klar. Jeg må strikke til Myrla og Saga. Nå er jeg ganske utradisjonell og valgte helt ukurante farger, skjønt orginalen er kjempefin.
Jeg valgte lilla, lilla til småjenter blir liksom mere "liker" og ikke "liker ikke" I rosa alderen er lilla et godt alternativ. Jeg har strikket på Myrla sin og tror den blir ganske så fin. Iallfall var hun ganske så fornøyd med fargen idag da jeg viste henne den.

Siden jeg har hatt kraftig senebetennelse i venstre armen, går det sakte fremover, men litt har det blitt denne helgen. Skal ha ferdig Saga sin til dem kommer hjem på påskeferie.

fredag 25. februar 2011

MAL DINE EGNE BILDER

Nå begynner armen min å fungere igjen. Da jeg i mange dager, for ikke si uker ikke har fått rørt verken malekost, strikkepinner eller symaskina, dristet jeg meg litt med malekosten igår. Ja ikke noe stort prosjekt altså, men bare litt sånn klatting i all enkelhet. Jeg har hatt to bilder (kjøpt på Dollarstore i Sverige i sommer), liggende. Planen allerede da var at jeg skulle male et eget bilde over motivet som var fra før. Måtte bare kjøpe, fordi rammene var ferdig med oppheng og alt. Og det er jo ofte slik at akkurat det kan ta sin tid.
Jeg hadde jo mye maling etter oppussingen på syrommet og det første jeg gjorde var å grunne skikkelig først med flere strøk for å være sikker på at motivet som allerede var der skulle bli borte. Fra før hadde jeg sort og rød ackrylmaling (kjøpt på Europris, knis) og jeg gledet meg virkelig til å sette igang.
 I og med at jeg ble ganske så fornøyd med resultatet, må jeg vise dere bildene.

onsdag 23. februar 2011

Lag eit personlig stearinlys.

Jeg har prøvd å lage et personlig stearinlys. Ble overrasket over hvor lett det var. Jeg skrev ut et bilde fra pc en. Rullet bildet rundt stearinlyset og med litt matpapir over, brukte jeg strykejernet og strøk over bildet (med matpapiret i mellom). Denne teknikken passer bare på et hvitt stearinlys fordi stearinen smelter og limer bildet fast til lyset.
Når armen min blir bra, skal jeg prøve meg frem med andre bilder. Blir det like bra som dette forsøket, blir det flere lys uten tvil. Uansett er lysene utrolig fine bare som pynt.
På EUROPRIS kom jeg over disse nusselige boksene med stearinlys. Måtte bare kjøpe to.


Kjøpte også dette håndkle opphenget i samme slengen. Rart at en kan finne masse ting på Europris, som en ikke vet en trenger. Syntes de var kjempe søte.



søndag 20. februar 2011

Sol i hjertet, sol i sinnet.

Ble en nydelig dag idag. Jeg har vært ute og gått på stranda i solskinn.

Havet var helt blikkstille og snøen som hadde lavet ned i natt, fløt forsiktig omkring i vannskorpa.



Snøen lå enda dunlett på strå og gress som stakk opp, før sola rant (som vi sier).


Synes ikke det er lenge siden jeg plukket blåbær inne i krattet her i høst.


lørdag 19. februar 2011

Vi lever i en hvit verden for tiden. All snøen som omgir oss dag etter dag etter dag, kan på en måte gjøre oss fargeblinde, eller for å si det sånn...Nå skal alt være hvitt , både ute og inne. Tidligere har jeg vist bilder av det jeg har malt og pusset opp og jeg kan ikke unngå å se det. Fremdeles har jeg mye hvitmaling i gjen hi hi.
I og med at jeg lider av samlemani, gjemmes det også en del esker og bokser som kan komme til nytte. For å si det sånn, så har det jammen vært flott å ha et lite lager å ta av. Blant annet fant jeg denne fine esken som har inneholdt et fantastisk sminkesett.
Med rosa innside kunne den ikke passet bedre. Stiv og stødig i formen var den også. Jeg malte esken hvit i vannbasert interiørmaling , 3 strøk. Dermed ble det en fin oppbevaringseske for mine gamle bilder av bestemor og bestefar. Skrev ut litt tekst på pc en, som jeg limte på litt sånn her og der. Til slutt brukte jeg limlakk i 3 strøk over hele esken. Nå blir den et blikkfang på syrommet .



torsdag 17. februar 2011

Hjertevottene. OPPSKRIFT HER

Jeg strikket disse vottene til jul, men de ble liggende i skuffa mi uten at det ble gitt i julegave til noen. Men i dag kom Yvonne og da hun dro, ble vottene med henne. Glad noen ville ha dem... syntes jo de var litt julete...
Legger opp 32 masker på pinner 5 el 5,5. Jeg har brukt Iglo garn fra Europris. Strikker en 8 cm lang vrank hvor jeg bruker et effektgarn sammens med iglogarnet. strikker så ca 13 omg rett før jeg strikker inn en hjelpetråd for tommelen  - 7 masker-. Strikker 17 omg til før fellinga begynner. Feller  i hver omg til jeg har 8 m igjen drar tråden i gjennom. Når jeg strikker tommelen 7 m tar jeg opp 1 m i hver side slik at tommelen blir 16 m tilsammen. Syr et hjerte på med litt tykt ullgarn før jeg tover dem i vaskemaskina. Vottene er utrulig raske å strikke pga tykt garn og pinner. Bør prøves...

Myrla manglet votter en snøfull dag hun skulle gå på ski. Godt jeg fant disse som jeg hadde strikke for mange år siden. Garn fra Europris.

onsdag 16. februar 2011

Februar 16

I mangel på at det er lite som skjer både på håndarbeisdfronten, ja alle fronter for så vidt, har jeg sett litt på gamle bilder og annet rart jeg har i albummene mine. Når armen min ikke er på langt nær bra, blir det mye tv titting og lesing.
Da jeg hadde "make over" på syrommet fant jeg mye rart som er blitt samlet på i årenes løp. Har vist bilde av den knaggrekka jeg fant. Jeg skulle jo male den og her er den. Ble så tilfreds med fargen.

Tror det har vært innfelt et speil eller bilde i den tomme delen, så jeg må finne noe jeg liker og ha i rammen etterhvert. Tenker den blir fin å henge smykker og annet "stasj" på.


Fikk valentin gave fra søstra mi.

Og roser fra Mannen. Så nydelig og søtt.

Malte forresten rammene her samtidig. Før og etter. Nå er gullalderen forbi, hi hi svinger malekosten på alt som har gullfarge tenker jeg.



Disse fant jeg på Ciro i Namsos. Passet så fint på de hvite dørene våre. Har både på kjøkkendøra og på soverommene. Var ikke dyre heller. Har malt døra til syrommet også og skal ha navn på døra etterhvert.






Gammelt skrin jeg fikk hos pappa for lenge siden. Det var brunmalt utenpå og beiset inni. I og med at jeg hadde så fine nostalgiske kort og bilder, kunne jeg ikke la være å bruke dem her. Syntes de passet veldig bra i grunnen. Skal male resten av kista hvit når armen blir god.

Myrla er en ivrig tegner... Her er meg og bestefar.

mandag 14. februar 2011

14 februar

i dag skriver jeg bare med en hånd pga senebetennelse. ikke kan jeg skrive store bokstaver heller...
som det seg hør og bør, skriver jeg dette idag fordi jeg må få ut min frustrasjon og kanskje fordi jeg håper på at noen har vært i en lignende situasjon med senebetennelse og med håp om at noen kan gi et godt tips om hva som kan hjelpe og lindre.
 må innrømme alle tårene som har strømmet og som er blitt tørket med stivt kjøkkenpapir. disse smertener er mer enn jeg kan klare. jammer, jammer, men en fødsel ville føltes bedre..har liksom noe mer igjen for den.
jeg har spist mye sjokolade disse dagene, som om ikke det var nok har jeg også lest det som står skrevet inni sjokoladepapiret, det har aldri hendt før. en sjokolade nytes ofte med lukkede øyne, som dere vet.  som ikke det er nok, jeg har nesten spist alle wienerbrødene vi kjøpte på rema til en god pris også.
som liksom for å bøte på all den usunne jeg har puttet i mitt usunne legeme, har jeg spist utallige minitomater, som jeg desverre har drukket masse,sterk kaffe til. innerst inne tror jeg ikke det bøter mye på den usunne livstilen jeg er inni e, men men.
som et lys i mørket ble jeg feiret i går med kake, blomster og kort.

til og med lille saga, hadde tegnet og skrevet. det varmer et bestemorhjerte og en vond bestemor arm.

i dag er alle reist, jeg er alene. tenker på hvilken doktor jeg skal ringe til. fastlegen min heter vakant og han er liksom så diffus, og det er ikke så mye hjelp å vente fra den kanten. i påvente av hvem jeg skal ringe, drikker jeg mere kaffe, ser tåpelige tv program og venter.........og håper ibuxen og paracetten skal virke et par timer igjen... ute er det sol, lanvind og kaldt. men det er fantastisk lyst ute. sol og snø blender, men er vakkert.

 GURI, DER FANT JEG TASTEN SOM GJØR STORE BOKSTAVER UTEN Å BRUKE MER ENN EN HÅND...MEN DET ER FOR SENT NÅ.....

onsdag 9. februar 2011


En lien oppdatering fra Syrommet. Jeg føler selv jeg har gjort en real storrydding.. Jeg er blitt kvitt masse unødvendig stoff jeg har samlet på i mange år. Det var absolutt nødvendig. Jeg har sotert det etter bruksområde også.


Og etterhvert plasser quiltestoffene i det gamle skapet jeg malte. Ble riktig så fornøyd. Før visste jeg nesten ikke hva jeg hadde.

Jeg har malt bokser som det har vært tennbriketter i, og skrevet ut navn fra Pc-en, som jeg har limt på. Det ble så oversiktelig og jeg fryder meg over resultatet faktisk. Syntes ideen var smart også, Trenger ikke kjøpe så mye nytt egenlig for å få orden på "sysakene". hehe.


Når jeg likevel var i gang med malekosten, malte jeg en tom Pringlesboks, et hjerte skrin i finer og en eske av tre som før hadde vært mørkeblå. Limte noen "gamle bilder" jeg hadde liggende på og vips... (nesten som jeg skulle kjøpt dem på en dyr interiørbutikk). Jeg har et gammelt bord som jeg også skal male, tenk å lage til en liten krok på syrommet hvor jeg kan sitte med stearinlys og røkelse og dagdrømme hvis jeg skulle føle for det.
Med vennlig hilsen sølvi.




Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...