mandag 25. oktober 2010

SØMNAMESSA i helga. Denne ble med meg hjem.

 Denne trekista med en sølvkatt på lokket, falt jeg pladask for. Akkurat passe stor til å gjemme hemmeligheter i.

 Verdens søteste jenter med ansiktsmaling for anledningen.
 Og så var Frank der med stand. Han er en "gladgutt" det alltid er artig å prate med. Kaffe og kaker fikk jeg også.
 Tuppeware i alle farger.
 Alle damene som strikker og broderer.
Masse flotte håndarbeider fra Sømna husflidlag.
 For ikke å glemme mannen fra Afrika osm solgte nydelige kurver og ikke minst "kista mi".

Det har vært sømnamessa i helga. Vanligvis er det ikke det første jeg drar på, men Myrla var her i helga og vi tok en tur dit på lørdagen. Det er ikke alltid så mye å kjøpe men en del å se. Likevel greide jeg å handle litt.

torsdag 21. oktober 2010

På gjengrodde stier.

Jeg vokste opp på en forblåst halvøy¨på Holm. For noen år siden overtok vi eiendommen. Jeg føler både glede og sorg når jeg er der om sommeren. Kanskje mest for alle gode minner . Det hviler en slags tomhet over stedet også.

 Her som det idag er blitt skog, var det bare en åpen plass med gress som jeg og søstra mi lekte på når vi var små.
 Sykklen min som jeg syklet til skola på.
 Vi fikk disse koppene fra tante Ingeborg. Hun var egentlig tante til pappa og var på Holm hver sommer på besøk. Hun var en myndig dame og vi både elsket og hatet henne. Ingenting gikk henne hus forbi og hun hadde alltid en replikk på lur.
 Bak holmen finnes den vakreste rullesten du kan tenke deg. Her var vi ofte på tur i fjæra og lette "rakved".





 Pappa var fisker og sjøen og båten var livet hans. Han dro tidlig på sjøen om morgenen og kom seint hjem. Da måtte vi møte han på kaia og trille fisken hjem på ei såkalt handvogn. Ofte var fangsten stor, men det var aldri snakk om at vi ikke skulle klare det. Denne støvlen i gresset ga meg nesten tårer i øynene. Pappa var fisker hele livet, når han ble gammel og ikke kunne dra på sjøen lenger, var han en fisker i drømmene.
Alle disse tingene som fortsatt står rundt om i huset, er i dag skatter for meg. Alt minner meg om en god barndom og lykkelige år.

søndag 17. oktober 2010

Søndager er ikke som andre dager.

Søndager er treige, stille og gode og vonde på samme tid. Gode fordi dagen er fri, samtidig er det dette med at vi vet helga snart er over, og det er nesten som vi blir i en ventemodus... Det regner allmeltig idag og har ingen planer om å gå ut faktisk.
Vi har hatt overnattingsbesøk av Geir fra Holm og det var skikkelig koselig. Jeg har dessuten bakt boller og brød idag. Og sist men ikke minst, jeg og symaskina har vært perlevenner. Jeg har bestilling på 10 par grytekluter som skal sendes til 1.november, så jeg måtte sette igang i dag.Har kommet i gang og det er det viktigste.

mandag 11. oktober 2010

Tur til Strømsund

Vi har lenge planlagt tur til Sverige nærmere bestemt Strømsund. I helga kom vi oss avgårde og hadde ei superfin helg hos søta bror. Sverige er morsomt å besøke, skjønt vi i Norge er nære naboer er det litt eksotisk. Maten er annenledes og likeså menneskene. Tror svensker er litt mer uhøytydelig enn oss norske....Språket er dessuten nydelig, synes jeg. Nesten så jeg måtte ta meg sammen for ikke å "knote" på svensk, he he. Været var fint og Strømsund badet i sol.


Vi var ute å spiste kebab og pizza. Handlet masse på Dollarstore og på tobakksaffærn til fantastiske priser. (litt av sjarmen).Tittet på klær, men prisene var ganske lik norske.



I baksetet hadde vi en "vampyr fra Sverige" som underholt oss med elleville ablegøyer hele veien hjem.

torsdag 7. oktober 2010

Søndagstur.


Da jeg og Petter var på tur forrige søndag, var Helgeland på sitt beste. Nydelig dag, vindstille og lunt.  Jeg tok disse bildene fra en bergknaus på Rodalsstranda. Torghatten er magisk der den ligger i speiblank sjø. Kikket etter tyttebær, men det ble bomtur. Imidlertid var det masse blåbær. Men den var noe vassen i smaken. Men kaffen og skivene med brunost var uvanlig gode.


I dag snart 14 dager senere, er skogen adskillig gulere og bladene faller av. Vi har mye vind for tiden og høsten er i full anmars. Personlig liker jeg ikke høsten noe særlig. Men du verden for noe farger naturen viser oss. Uansett går vi kaldere værtyper i møte og det er ikke særlig fristenede.

søndag 3. oktober 2010

Ei fameliehelg er over...

Etter ei helg med huset fullt av folk, ble det mystisk stille...Saga dro til Trondheim med mamman og pappan sin kveld. Bare fotballkamp på Tv, skjønt det kan jo være mye lyd i seg selv...

fredag 1. oktober 2010

I DAG ER DET FREDAG

Tim, Stine og Saga er kommet hjem. Det blir ei superhelg med lille Saga og så kommer Myrlamor på helgebesøk fra Syltern. Været er helt nydelig og det er bare å nyte mens vi har det. I dag er det jammen litt varmt ute også. Det er så mye jeg skulle gjort denne helga, men tror jeg utsetter det meste og nyter "nuet".

Ventemodus.

Etter ukesvis borte fra symaskina kunne jeg ikke holde meg borte fra sy rommet lenger. Der står 3 maskiner, alle ute av kurs for å si det pe...